dunagaz@dunagaz.hu
+36 33 513 100 * 30 634 0062

Gázipari Konferencia

Előadóink – Chován Péter: A biztonsági övezet jelentősége az épített környezet változásának tükrében

Az Innovatív és Biztonságos Gázipar Szekció a DUNAGÁZ Gázipari Konferencia második napján számos előadás keretében dolgozza fel a szakma legégetőbb kérdéseit. Chován Péter, az FGSZ Földgázszállító Zrt. távvezeték diagnosztikai szakértője például a biztonsági övezet jelentőségére hívja majd fel figyelmünket előadásában. Hogy miért is olyan fontos ez a számunkra? Hamar kiderül az alábbi rövid invitálóból. Aki pedig a további részletekre is kíváncsi, a legjobb, ha jelentkezik a konferenciára, és személyesen hallgatja meg a szakértő véleményét.
- A biztonsági övezet célja a gázipari létesítmények biztonságos és zavartalan üzemeltetésének, karbantartásának biztosítása ezzel együtt a környezetben az élet, a testi épség és a vagyon megóvása a létesítménynek által jelentett veszélyeztető hatásoktól. Ez a kölcsönös egymásrautaltság jellemzi a gázvezetékek üzemeltetését a létesítéstől, az üzemeltetés befejezéséig. Napjainkra a gázszállító és elosztó rendszer szinte a teljes országban kiépültnek tekinthető. A rendszer megvalósításának jelentős része a ’80-as, ’90-es évekre tehető. A gazdaság fejlődéséből és a városiasodásból adódóan a korábban városok szélére épített gázipari létesítmények mára a települések közvetlen közelébe és az ipari parkok közepére kerültek.
Az épített környezet dinamikus térhódítása, a területtulajdonosok elvárásainak fokozódása napjainkra egyre nagyobb kihívást és kockázatot jelent az üzemeltetők számára. A növekvő elvárások állnak szemben a létesítési, üzemeltetési és vezeték diagnosztikai technológiák fejlődésével a növekvő átlagéletkorú technológiai rendszer esetében.
Az előadás célja rámutatni ebben a kettőségben rejlő kihívásokra, kockázatra és feladatokra a jogszabályi előírások változásainak tükrében.

Ha tehát a további részletekre is kíváncsi, jöjjön el, és vegyen részt a DUNAGÁZ Gázipari Konferencia és Kiállítás programjain, hogy a szakma legjobbjaitól, első kézből kapjon tájékoztatást hazánk energiapolitikájáról, jelen helyzetéről, és a jövő kilátásairól, a hazai gázipar egészéről.

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők 2022. június 7-8-án Visegrádon, a Thermal Hotel Visegrád****-ban, a 28. DUNAGÁZ Gázipari Konferencia és Kiállításon.

A jelentkezéshez szükséges információt, a jelentkezési lapot az alábbi címen érhetik el:

http://www.dunagaz.hu/cikk/2022.-gazipari-konferencia/id=92