dunagaz@dunagaz.hu
+36 33 513 100 * 30 634 0062

Gázipari Konferencia

Előadóink - Csallóközi Zoltán: Jelentős változások Magyarország gázellátásában

A DUNAGÁZ Gázipari Konferencia első, Gázipari Aktualitások szekciójának levezető elnöke Csallóközi Zoltán, a FŐGÁZ Zrt. ny. igazgatója, az MMK Gáz- és Olajipari Tagozatának elnöke lesz, aki egyúttal a találkozó első eladójaként beszél majd a hazai gázellátásban történt jelentős változásokról. Előzetesként az alábbi gondolatait osztotta meg velünk.
- Magyarország gázellátását biztosító források és szállítási irányok 2021-ben jelentősen átalakultak. Az újonnan kötött orosz-magyar gázszállítási szerződés alapján 2021. október 1-jétől, Ukrajna kikerülésével, új útvonalon, a Balkán Áramlaton történik az orosz gáz szállítása hazánk felé. Ugyanakkor új gázforrásokra is szert tettünk, 2021. januárban megtörtént az első LNG gázszállítás Magyarországra. A horvátországi Krk szigetéről érkező LNG szállítás az első nem orosz gáz, mely Magyarországra érkezett. A DUNAGÁZ Gázipari Szakmai Konferencián elhangzó előadásomban megosztom a hallgatósággal mindezen változásokra vonatkozó részletes szakmai információt, illetve elemzem az orosz-ukrán háborúból adódó lehetséges jövőbeli gázellátási megoldásokat – foglalta össze tervezett előadása lényegét Csallóközi Zoltán.

Érdemes tehát részt venni a DUNAGÁZ Gázipari Konferencia és Kiállítás programjain, mert a szakma legjobbjaitól, első kézből kaphatunk tájékoztatást hazánk energiapolitikájáról, jelen helyzetéről, és a jövő kilátásairól.

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők 2022. június 7-8-án Visegrádon, a Thermal Hotel Visegrád****-ban, a 28. DUNAGÁZ Gázipari Konferencia és Kiállításon.

A jelentkezéshez szükséges információt, a jelentkezési lapot az alábbi címen érhetik el:
http://www.dunagaz.hu/cikk/2022.-gazipari-konferencia/id=92