dunagaz@dunagaz.hu
+36 33 513 100 * 30 634 0062

Gázipari Konferencia

Előadóink – Dr. Szilágyi Zsombor: A koronavírus járvány és az energiák piaca

A DUNAGÁZ Gázipari Konferencia június 7-i nyitónapján, a Gázipari Aktualitások szekcióban tart előadást Dr. Szilágyi Zsombor a Miskolci Egyetem címzetes egyetemi docense. Arra kértük, kedvcsinálóként néhány mondatban foglalja össze, miről is hallhatunk majd a gázipar legfontosabb hazai találkozóján.
- 2020-ig a világ energiapiacain, az egész gazdaságban békés állapotok voltak. A koronavírus járvány, majd 2022-től az orosz-ukrán háború felborította ezt a békés helyzetet: energiahiány jelentkezett, az energiaárak felszöktek, és magukkal rántották egy sor más áru, termék árát is. Nemcsak a cégek energetikusainak okoz gondot a magasba szökött energiaár, hanem a gazdaság minden szegmensét elérte az infláció.
- Az energia jövője is átrendeződik, az Európai Unió új stratégiát vezet be: leválás az orosz energiahordozók használatáról, visszatérés a környezetbarát energiahordozók minél szélesebb körű felhasználásához.
- Mindezek hatására mindennapi életünkben egyre többet kell, hogy foglalkozzunk az energiaárakkal. Sajnos, azt kell megállapítani, hogy a kiugró olaj, földgáz, villamos energiaárak 2022-ben érdemben nem fognak csökkenni – adott ízelítőt az előadásból Dr. Szilágyi Zsombor.

Ha a további részletekre is kíváncsi, jöjjön el, és vegyen részt a DUNAGÁZ Gázipari Konferencia és Kiállítás programjain, hogy a szakma legjobbjaitól, első kézből kapjon tájékoztatást hazánk energiapolitikájáról, jelen helyzetéről, és a jövő kilátásairól, a hazai gázipar egészéről.

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők 2022. június 7-8-án Visegrádon, a Thermal Hotel Visegrád****-ban, a 28. DUNAGÁZ Gázipari Konferencia és Kiállításon.

A jelentkezéshez szükséges információt, a jelentkezési lapot az alábbi címen érhetik el:

http://www.dunagaz.hu/cikk/2022.-gazipari-konferencia/id=92