dunagaz@dunagaz.hu
+36 33 513 100 * 30 634 0062

Hegesztés, műanyagipar

Minősített műanyaghegesztő
Helyszín:DUNAGÁZ Zrt., Dorog
JELENTKEZEM
Minősített műanyaghegesztő (eljárások szerint) végzettség megszerzésére irányuló szakmai képzés.

Minősített műanyaghegesztő

 

A DUNAGÁZ Zrt. 27 éve folytat minősített műanyaghegesztő képzést az EU normatíváknak megfelelően a Magyar Hegesztéstechnikai és Anyagvizsgálati Egyesülés által kidolgozott 15/2012. NGM közlemény a Nemzetgazdasági Minisztérium által jóváhagyott minősítési követelményrendszer alapján vagy a MSZ EN 13067:2003 szabvány szerint (a közüzemek és egyéb műanyagtermékek műanyaghegesztői számára) az MHtE felügyelete mellett (Tanúsítvány száma: 139/1998-1. GM és MHT) hevítőelemes tokos-, nyereg-, tompa-, forrólevegős-, extrúziós-, hevítőékes- és nagyfrekvenciás hegesztési eljárásokban.

 

A PE alapanyagú gázközmű rendszerekben a Magyar Bányászati Hivatal előírta, hogy 2000. január 1-től műanyag gázelosztó vezetékek hegesztett kötéseit csak a kötéstípusra érvényes minősítéssel rendelkező hegesztő végezheti”. A Gazdasági Minisztériumtól kapott tanúsítvány alapján, a gáziparban használatos eljárásokra végezzük a műanyaghegesztő személyzet minősítővizsgára történő felkészítését, valamint vizsgák lebonyolítását, mely a vizsgadarabok larboratóriumi minősítésével zárul.

 

Bemeneti feltételek:
- betöltött 18. életév,
- vasipari és/vagy műanyagipari szakképzettség és az eljárásnak megfelelő képesítés,
- 2 éves szakmai gyakorlatot igazoló munkáltatói igazolás(ok), egészségügyi alkalmasság.

 

Minősítés érvényessége: 3 év, (félévente a hegesztőfelelős által kiadott igazolások megléte esetén egy alkalommal meghosszabbítható)

 

Felkészítés: 2 napos tanfolyam keretében + 1 vizsganap

Jelentkezési lapok:
- jelentkezési lap 15/2012 NGM közlemény alapján
- jelentkezési lap MSZ EN 13067:2013 szavány alapján